Kristiansand kommune, her med sentrum vist fra sjøsiden, er en av kandidatene til å vinne årets energipris på Sørlandet, arrangert av LOS Energy. (Foto: Tore Halvorsen)

Den siste måneden har LOS Energy jaktet på Sørlandets smarteste strømbruker. Nå har fagjuryen kåret de nominerte til Sørlandets Energipris 2016.

Kilde: LOS Energy

Sørlandets Energipris deles ut for andre året på rad, i to kategorier: Bedrift og offentlig. Kriteriene for å vinne er at man har et fokus på å være en smart strømbruker, at man er en pådriver for å automatisere strømsparingen og er god til å dele erfaringene fra energiprosjektene med andre. Vinnerne offentliggjøres på LOS Energidag, som arrangeres på Strand Hotel Fevik 25. mai.

Juryen i Sørlandets Energipris består av eksperter innen energiledelse, og har siste månedene jobbet med å vurdere alle de påmeldte bidragene. Jurymedlemmene er Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers, Torstein Thorsen Ekern, prosjektleder i Klimapartner Agder, Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngen og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

– Alle de nominerte kan vise til imponerende resultater, og jeg håper Sørlandets Energipris kan inspirere flere til å bruke strømmen smartere, sier Anders Gaudestad i LOS AS.

I fjor vant GE Healthcare prisen i kategorien bedrift, og Lillesand kommune vant prisen i kategorien offentlig. I år er Lillesand nominert igjen.

De nominert i kategorien bedrift:

1.ASKO Agder

2.Eramet Kvinesdal

3.Sørlandsbadet

De nominerte i kategorien offentlig virksomhet:

1.Arendal kommune

2.Kristiansand kommune

3.Lillesand kommune