Fornøyde i nytt partnerskap. Fra venstre Morten Thorkildsen, adm. dir. Rejlers Norge og Børge Nilssen, adm. dir. i Entro. (Foto: Rejlers)

Det rådgivende ingeniørselskapet Rejlers og energi- og miljøspesialisten Entro inngår en partneravtale som skal styrke begge selskapers gjennomslagskraft som energi- og miljørådgivere innen bygg, industri og infrastruktur i Norge, Sverige og Finland.

Kilde: Rejlers

Entro er allerede ledende innen energieffektivisering av yrkesbygg i Norge og Rejlers har lang erfaring med rådgivende tjenester innen dette fagområdet både i Norge Sverige og Finland.

-Miljø, klima og økonomi går hånd i hånd. Selskapene introduserer nå et unikt samarbeid mellom to ledende aktører innen energieffektivisering som kan gjennomføre storskala prosjekter i det nordiske markedet sier Morten Thorkildsen administrerende direktør i Rejlers Norge. Sammen kan vi nå hjelpe våre kunder til å få mest mulig nytte ut av energieffektiviseringen fortsetter han. Mer og mer data kan hentes inn for å identifisere og iverksette smarte tiltak, ikke bare fra hvert enkelt bygg, men fra hvert enkelt rom og installasjoner i bygg.  Dette utgjør et stort potensiale for klima og miljø, og representerer også en betydelig reduksjon i kostnader. Grønne tiltak skaper nemlig også god økonomi sier Morten Thorkildsen, administrerende direktør i Rejlers Norge.

-Det er et stort potensiale i å redusere energibruken i bygninger og i industrien, og Paris-avtalen tvinger oss til å gjøre noe med det! Entro har en database som inneholder 30 millioner kvadratmeter areal og vi kan analysere et årsforbruk på 5700 Gigawatt timer. Dette energiforbruket koster våre kunder 4 milliarder kroner årlig. De som fokuserer på kostnadskontroll og forbruksreduksjon oppnår overraskende store gevinster både for seg selv, for kundene og for miljøet sier Børge Nilssen, administrerende direktør i Entro AS. Gjennom samarbeidet med Rejlers vil Entro styrke sin posisjon som ledende på sitt område i Norge, og Entro får markedsadgang for sine produkter og tjenester i Sverige og Finland. Sammen med Rejlers skal vi i enda større grad hjelpe kundene med å redusere sitt CO2 fotavtrykk, avslutter Børge Nilssen.     

Rejlers ser fram til å starte opp samarbeidet med Entro. Sammen vil vi ha tilgang til unik kompetanse og moderne teknologi som vil kunne dekke alle typer kunder og store geografiske områder på tvers av landegrensene, sier Morten Thorkildsen.