Det er stor interesse blant private boligeiere i Stavanger-området for solkraft. (Illustrasjonsfoto: Lyse)

85 boligeiere har bedt om tilbud på solpakke fra Lyse etter lansering i vår. Den nye nettsiden for sol fra Lyse har også vært godt besøkt med over 27.000 sidevisninger.

Kilde: Lyse

– Det er gjerne litt vanskelig å vite på forhånd hva vi kan forvente, men dette er vi veldig godt fornøyd med. Nettsiden er godt besøkt og det er god interesse for solpakkene vi tilbyr, sier prosjektleder Pål Tumyr.

Den første kunden har fått installert solceller rundt 5-6 uker etter bestilling.
– Det er kjekt å ha koblet til første kunde, og jeg synes at leveringstiden er bra, sier Tumyr.
Han forteller at de hadde en temakveld om sol 30. mai. To timer etter at temakvelden ble annonsert på Facebook var det 130 påmeldte, og Lyse satte opp ett til arrangement som også hadde godt besøk.
– Det er veldig kjekt å få en slik respons, sier prosjektlederen. 

På nettsiden www.sol.lyse.no kan kunder chatte med roboten Solveig. Rundt 300 samtaler har Solveig besvart.
I vel ett år har Lyse testet solceller på husene til ti pilotkunder i Rogaland. Erfaringene var så gode at konsernet valget å ta tre solpakker ut i privatmarkedet i år.

Det er inngått et samarbeid med elektrogrossisten Berggård Amundsen, slik at det skal være enkelt for kunder å komme i gang. Kunder trenger bare å velge størrelsen på anlegget, så tar Lyse seg av alt fra befaring og montering til ferdigmelding og råd angående støtte fra Enova.

– Vi leverer komplette solanlegg til eneboliger til konkurransedyktige priser. Produkter, tjenester og leverandører er kvalitetssikret av oss og solanleggene er visuelt attraktive. Vi tilbyr kun mørke paneler og rammer slik at solanlegget ikke reflekterer sol til sjenanse for omgivelsene og solanlegget blir visuelt en integrert del av takarealet, sier administrerende direktør Anders Thingbø i Lyse Energisalg.

Han legger til at Lyse også har en attraktiv plusskundeavtale.