Fra venstre fornøyde kolleger i Rejlers Norge: Bent Kallhovd, Asbjørn Hilde, Kjell Myrann, Frank Erik Fidjestøl og Arvid Kiland. (Foto: Kjell Inge Søreide)

To store rammeavtaler med Agder Energi forlenges med to nye år og sikrer Rejlers leveranser for over 100 millioner kroner.

Kilde: Rejlers Norge

Den ene avtalen omfatter tekniske konsulenttjenester til alle selskapene i Agder Energi-konsernet. Den andre gjelder gjennomføring av eltilsyn hos strømkunder til Agder Energi Nett. Hver av kontraktene har en antatt verdi på rundt 25 millioner kroner årlig.

– Vi er svært tilfreds med at selskapene i Agder Energi-konsernet vil benytte seg av våre tjenester også i 2018 og 2019. Det må bety at vi har levert en bra jobb så langt, sier Kjell Myrann, divisjonssjef Elkraft i Rejlers.

Begge avtalene ble inngått i 2016, med opsjon på to nye år som Agder Energi nå benytter.

Avtalen om tilsyn er inngått med nettselskapet og betyr at Rejlers Elsikkerhet AS skal gjennomføre rundt 8000 inspeksjoner årlig av elanlegg hos privat- og næringskunder til AE Nett.

Leveransen til konsernet omfatter prosjektering og prosjektledelse på et bredt område innenfor elkraft, elektro, dokumentasjon, bygg og miljø. Agder Energi Nett er den viktigste enkeltkunden i Agder Energi.

– I årene som kommer skal det investeres store beløp i strømnettet. Nye boligområder, kjøpesentre og næringsparker som realiseres trenger sikker energiforsyning. Det betyr flere oppdrag for oss, sier Myrann.

Fornøyd oppdragsgiver
Samlet er rammeavtalene med Agder Energi Rejlers største innenfor elkraft. Ifølge Myrann betyr det mye at de nå er sikret i to år til.

– Det gir oss mulighet til å holde på og videreutvikle kompetansen vår på elkraft. Samtidig er samarbeidet med Agder Energi en døråpner for å få kontrakter med andre energiselskap. Rammeavtalen med Helgeland Kraft, som ble inngått tidligere i år er et eksempel på det, sier Myrann.

Han tror den storstilte oppgraderingen av strømnettet, med digitalisering, prising av effekt, og økte muligheter for styring av effektflyt, gir store muligheter for Rejlers i årene som kommer.

Svein Are Folgerø, adm. dir. i Agder Energi Nett, sier det gode samarbeidsklimaet gjorde at de valgte å videreføre kontraktene med Rejlers.

– Vi opplever at samarbeidet vårt er i utvikling og fungerer stadig bedre. Konkurransen i denne bransjen er tøff, men vi registrerer at Rejlers henger godt med, både når det gjelder kvalitet og pris. Vi håper at Rejlers vil fortsette i samme retning i årene som kommer, sier Folgerø.

Omfattende eltilsyn

Kontrakten om eltilsyn betyr at Rejlers de neste to årene skal gjennomføre omlag 16 000 tilsyn i boliger og næringsbygg i Agder. Tilsynsplanen utarbeides av Agder Energi Nett i samarbeid med Rejlers elsikkerhet ut fra instruks gitt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Asbjørn Hilde, daglig leder i Rejlers elsikkerhet, sier kontrakten sysselsetter rundt 20 medarbeidere de neste to årene.

– I tillegg til den lovpålagte tilsynsvirksomheten skal vi ut i skolene for å informere om elsikkerhet. Revisjoner av elektrobedrifter, markeds- og produktkontroll og jordfeilsøk er også en del av kontrakten, sier Hilde.

Thomas Pettersen, adm. dir. i Rejlers Norge, sier at Rejlers er glade for at Agder Energi anser samarbeidet som verdifullt og viderefører avtalene.

– Å drive Eltilsyn er en svært viktig samfunnsoppgave. Ved å kombinere nye teknologiske innretninger med svært dyktige tilsynsingeniører har Rejlers store ambisjoner om å drive tilsynsvirksomhet på den mest effektive måten, og ta posisjonen som den ledende aktøren på dette området i Norge.