Helgeland Kraft effektiviserer ved å ta i bruk et nytt driftsbygg. Selv med et vesentlig større volum å håndtere blir ikke bemanningen øket. (Foto: Helgeland Kraft)

Helgeland Kraft åpner nå nytt driftsbygg i Tosbotn og nær halvparten av kraftselskapets driftsvolum, ca 850 GWh, skal i stor grad driftes fra den nye basen i Tosbotn.

Kilde: Helgeland Kraft

Vårt nye bygg er et ledd vår effektivisering. Når vi nå øker produksjonen og etter hvert har klar fem nye anlegg i sør, må vi tenke nytt og se på hvordan vi kan gjøre arbeidshverdagen mer effektiv for vårt driftspersonell, sier produksjonssjef Torkil Nersund.

Det nye driftsbygget i Tosbotn vil gi en optimal lokalisering i forhold til våre verk i sør, som i tillegg til verkene i Tosbotn omfatter anleggene, Kolsvik, Langfjord og Svartvatn.

– Vi kommer ikke til å øke staben, selv om driftsvolumet blir betydelig større.  Med driftsbygg og oppmøtested i Tosbotn kommer vi tettere på hovedkontoret, noe som bedrer fleksibiliteten og gjør det lettere å supplere med utstyr og personell begge veier.

Det nye driftsbygget er bygd etter de samme prinsipper som kraftverkene i Tosbotn og Øvre Forsland kraftverk i Leirfjord.

Med byggingen av Øvre Forsland kraftverk og de fem nye kraftverkene her i Tosbotn har vi vært opptatt av å bygge kraftverk som er tilpasset de fantastiske omgivelsene vi har her på Helgeland. Vi ønsker at våre bygg skal bidra til å forsterke naturopplevelser i stedet for at opplevelsene forringes.

Vi er også opptatt av å benytte miljøvennlige byggematerialer og materialer som i størst mulig grad er tilpasset de stedlige omgivelsene.

Vi har fått stor oppmerksomhet rundt våre utbygginger og vi ønsker at også Helgelendingene skal være stolte av vår kraftproduksjon og vårt bidrag til et levende og grønt Helgeland, sier han.