Ringdal kraftverk, som nå er kjøpt av Clemens Kraft, ligger i Hellesylt i Stranda kommune i Møre og Romsdal. (Foto: Ringdal Kraftverk)

Clemens Kraft AS og eierne av Ringdal Kraftverk AS har signert en avtale som omfatter alle aksjene i selskapet, og blir dermed småkraftverk nummer 25 i porteføljen til Clemens.

Kilde: Clemens Kraft

– Vi er glade for å kunne legge til et nytt og veldrevet kraftverk til porteføljen vår, som nå teller over 260 GWh og 25 småkraftverk i drift, sier administrerende direktør Børge Edvardsen Klingan i Clemens Kraft. Dette er et viktig bidrag til å nå målet om minimum 600 GWh småkraft i produksjon innen 2021.

– Vi er svært fornøyd med at Clemens Kraft som profesjonell småkraftaktør har kjøpt kraftverket. Det har vist seg svært vanskelig uten stordriftsfordeler å få økonomi i å drifte bare ett kraftverk alene, sier Andreas Ringdal som er representant for selgerne. Det har vært viktig for oss å finne en profesjonell eier som sikkerhet for langsiktig god drift og trygghet for grunneiernes fallrettsleie.

Om Ringdal Kraftverk AS
Kraftverket ligger i Hellesylt i Stranda kommune, Møre og Romsdal og har en årsproduksjon på 17,8 GWh. Selskapet Ringdal Kraftverk ble etablert i 2006, fikk konsesjon i 2008 og anlegget ble satt i drift i 2011.

Nøkkeltall:
Kapasitet: 5,8 MW
Produksjon: 17,8 GWh
Turbiner: 2 x Horisontale Francis
Generatorer: 2 x Leroy-Somer