Eivind Mikalsen er ansatt som administrerende direktør i Helgeland Kraft etter Ove Brattbak som går av med pensjon. (Foto: Helgeland Kraft)

Styret i Helgeland Kraft har vedtatt å ansette Eivind Mikalsen i stillingen som administrerende direktør når Ove A. Brattbakk slutter 30.06.18.

Kilde: Helgeland Kraft

Eivind Mikalsen kommer fra stillingen som fabrikksjef ved Hydro sitt aluminiumsverk i Sunndal. Denne stillingen har Mikalsen hatt siden 2015. Da kom han fra stillingen som verkssjef ved Alcoa i Mosjøen, en stilling han hadde i 7 år.

Mikalsen kommer fra Mosjøen og er født i 1968. Han har ingeniørutdanning fra NTNU innenfor drift- og vedlikehold med videreutdanning innenfor materialteknologi og prosjektarbeid. Mikalsen har mange års erfaring som prosjektleder for nybygg ved Slipen Mekaniske i Sandnessjøen. Han sitter også i styret i UNN.

Mikalsen gleder seg til å ta fatt på oppgaven som ny adm.dir i Helgeland Kraft.

– Helgeland Kraft har en sterk posisjon på Helgeland. Det blir spennende å være med på å utvikle selskapet videre i regionen. Jeg ønsker å spille på lag med organisasjonen for å få ut det beste av det beste i den, sier han.

Styreleder Tom Eilertsen er godt fornøyd med at Mikalsen har takket ja til stillingen.

  • Vi startet rekrutteringsprosessen i oktober og hadde innledningsvis 28 kandidater til vurdering. Etter en grundig prosess med bistand fra ekstern rådgiver konkluderte vi med at Mikalsen er den kandidaten som er best kvalifisert ut fra den kravspesifikasjon som er satt for stillingen. Jeg er meget fornøyd med at han vil ta over en av de mer utfordrende og viktige lederstillingene på Helgeland, sier styreleder Tom Eilertsen.

Mikalsen ansettes fra 01.06.18 og overtar som administrerende direktør den 01.07.18.