Med ny AMS-måler i sikringsskapet blir det spennende å følge med på utviklingen av strømforbruket. (Foto: Stein Arne Bakken)

Jeg er blitt AMS-kunde. Måleren er på plass i sikringsskapet. Nå blir det spennende å se hvordan skiftet fra analog til digital teknologi påvirker strømregningen.

Strømpris er en fleksibel faktor i husholdningsregnskapet. Lenge har den vært relativt snill. Hvordan det blir med AMS-måleren på plass i sikringsskapet gnager i magen. I bakhodet står medieoppslagene i kø om strømregninger som spretter i været på veien fra analog til digital teknologi.

Når det gjelder målerverdier er jeg helt og holdent prisgitt Justervesnet, som går god for at presisjonen på våre nye AMS-målere er godt innenfor det akseptable. Om jeg med neste regning i hånd skulle mene noe annet, får jeg garantert beskjed om at «synderen» var den gamle måleren, uavhengig om sluttsummen på regningen peker opp eller ned.

Det ikke annet å gjøre enn å kaste inn håndkle. Jeg er på alle måter ukvalifisert til å gjøre vurderinger av strømmåleteknologi, enten den er ny eller gammel. Uansett blir jeg stående med åpen munn av svarene jeg får. Jeg er helt og holdent i den faglige ekspertisens hule hender. Det eneste jeg har å stille opp med er å irritere med dumme spørsmål.

Fortrøstningsfullt går jeg helgen i møte med noen få moderate kuldegrader mot husveggen. Når alt kommer til alt dreier strømpris seg om mye mer enn teknologi. Om alt som har med dette å gjøre skal jeg komme tilbake til en annen gang. Akkurat nå er ikke det noe å bry hodet med, når det er olympisk hoppkonkurranse med norske medaljehåp.