Statkraft har hentet indisk IT-kompetanse til drift og vedlikehold av administrative IT-struktur. (Illustrasjonsfoto: Evry)

Statkraft har inngått en avtale med teknologiselskapet HCL Technologies om drift og vedlikehold av Statkrafts administrative IT infrastruktur. Avtalen med HCL Technologies sikrer leveranser av IT infrastrukturtjenester til Statkrafts lokasjoner i 16 land.

Kilde: Statkraft

Systemene for drift og overvåkning av kraftverkene er ikke del av avtalen. Avtalen med HCL Technologies gjelder for en periode på 5,5 år.

-Avtalen med teknologiselskapet HCL Technologies vil bidra til å gjøre Statkraft bedre tilpasset fremtiden. For å være konkurransedyktig trenger Statkraft sikre administrative IT-tjenester som muliggjør digitalisering og endringer basert på forretningsmessige behov. Jeg er også glad for at ansatte som berøres tilbys jobb i HCL Technologies, sier CIO i Statkraft Johnny Langsrud Næss.

Den globale utviklingen innen digital informasjon, IT teknologi og IT sikkerhet, preges av raske og fundamentale endringer. Det er krevende for et selskap som Statkraft, med begrenset størrelse og stor geografisk spredning, å utvikle og drifte IT tjenester i takt med forretningsmessige behov. Avtalen, som omfatter drift, brukerstøtte, vedlikehold, utvikling og integrasjon av infrastrukturtjenester, sikrer Statkraft rask tilgang til ny teknologi og kompetanse.

Drift av kraftverkene omfattes ikke
Systemer for drift og overvåkning av kraftverkene er ikke del av avtalen. Disse systemene er isolert fra Statkrafts øvrige IT-systemer gjennom brannmurer og tilgangskontroll, og det er klart definerte grenser for hva som er inkludert i avtalen, og hva som fremdeles skal håndteres internt.

Om HCL Technologies
HCL Technologies er et indisk ledende globalt teknologiselskap som leverer innovative og sikre IT infrastrukturløsninger til selskaper over hele verden. HCL Technologies har 120.000 ansatte i 39 land, og flere store kunder i Norden som blant annet DNB, Statoil og Volvo. 

Statkraft vil gjennom avtalen få tilgang til et bredt spekter av kompetanse og teknologier som det vil være svært krevende og kostbart å utvikle og drifte på egen hånd.