Lave temperaturer og svakere ressurssituasjon bidro til å sende strømprisen til værs i forrige uke. (Illustrasjonsfoto: Tore Halvorsen)

I forrige uke bidro lave temperaturer og en svakere ressursbalanse til å sende strømprisen til værs. Torsdag hadde vi den høyeste områdeprisen på seks år.

Kilde: LOS Energy

Forrige uke hadde vi flere toppnoteringer. Systemprisen for denne uken var den høyeste siden april 2013. Og torsdag hadde flere steder i Norden den høyeste områdeprisen på seks år. I morgentimene denne dagen hadde de fleste prisområdene i Norden og Baltikum priser på over 250 €/MWh. 

Mindre snø
Ressursbalansen i Norden har svekket seg kraftig i løpet av februar. Det er fyllingsgradene i de nordligste områdene i Norge som er mest svekket. Værforholdene og mindre snø enn normalt har bidratt til å svekke ressursbalansen ekstra raskt her. 

Nærmest normal 
Fyllingsgradene er også redusert i sør. Men, med uvanlige snømengder i Sør- og Øst-Norge, er ikke kraftsystemet spesielt stresset her.

Man ser store forskjeller i ressursbalansene i de ulike prisområdene i Norden. Men, i sum er situasjonen nærmest normal hva gjelder den totale ressursbalansen i vann og snø.