I oktober overtar Tellef Thorleifsson som adm.direktør i Norfund. (Foto: Nordfund)

Tellef Thorleifsson (55) blir ny administrerende direktør i Norfund – Statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland.

Kilde: Nordfund

– Vi er svært fornøyd med å få Tellef Thorleifsson som ny administrerende direktør i Norfund. Thorleifsson har vist stor forståelse for Norfunds mandat, han har omfattende erfaring fra investeringsvirksomhet og aktivt eierskap, og han har god samfunnsforståelse og et bredt nettverk. Thorleifsson vil, med sin kompetanse, erfaring og engasjement for Norfunds viktige oppgave, være den rette personen til å lede og videreutvikle Norfund videre, sier styreleder Kristin Clemet.

 Thorleifsson har mer enn 20 års investor-erfaring og er en av gründerne av ventureselskapet Northzone. Thorleifsson har fra 1996 og frem til i dag vært med på å bygge opp Northzone til å bli et ledende europeisk venturefond, som har vært aktivt i mer enn 130 selskaper. I tillegg til å bygge opp Northzone har Thorleifsson vært en av grunnleggerne av og leder av investeringskomiteen i Voxtra Foundation, som investerer i agribusiness i Øst-Afrika. Thorleifsson har også erfaring fra I.M. Skaugen og Western Bulk, og han har en kort periode vært politisk rådgiver i Oslo kommune. Thorleifsson har innehatt en lang rekke styreverv, og han var initiativtaker ved etableringen av Norsk Venturekapitalforening.

Tellef Thorleifsson gleder seg til å tiltre stillingen. – Jeg har fulgt Norfund tett de siste årene og truffet mange dyktige medarbeidere. Jeg er imponert over det de har bygget opp, og jeg er overbevist om at Norfund spiller en viktig rolle. Fattigdomsbekjempelse gjennom etablering av nye bedrifter og styrking av privat sektor er avgjørende for å skape varig vekst. Jeg tror jeg kan ha en del å bidra med, men jeg er også ydmyk overfor oppgaven. Det er i utgangspunktet vanskelig å være en god investor, og enda mer utfordrende når man kun investerer i svært krevende geografier. Norfund fremstår for meg som en meget kompetent aktør, og jeg ser frem til en svært spennende oppgave.

Tellef Thorleifsson tiltrer stillingen senest 1. oktober 2018.