Konsernsjef Lars Bangen (t.v) i Infratek mottar sikkerhetsprisen fra Statnett-direktør Håkon Borgen. (Foto: Statnett

I konkurranse med fire andre nominerte, gikk Statnetts sikkerhetspris 2018 til Infratek for forberedende arbeider for fornyelsen av Sogn transformatorstasjon i Oslo.

Kilde: Statnett

 –Infratek har vist god progresjon i sitt HMS-arbeid med stor vilje til kontinuerlig læring og forbedring. De har gjennomført prosjektet med tydelig HMS-fokus og uten alvorlige skader. De demonstrerer en god forståelse for sin rolle som entreprenør, og gir samtidig oss mer forutsigbarhet som byggherre gjennom å påpeke risiko gjennom planleggingen, sa prisutdeler Statnett-direktør Håkon Borgen. -Vi vil også peke på deres målrettede innsats for å redusere ulemper for naboer og nærmiljøet rundt anleggsplassen.

Sikkerprisen er en lagseier

-HMS er grunnmuren i vår virksomhet og en del av vårt DNA, vi er derfor utrolig stolte av å motta prisen som en anerkjennelse av vårt arbeid, forteller HMS-K leder Stein Olav Lervik, som mottok prisen sammen med konsernsjef Lars Bangen i Infratek Norge. -Dette er virkelig en lagseier, og gir oss fantastisk motivasjon for videre å utvikle oss.

-Vi har gode erfaringer med Infratek og den jobben de har gjort for oss på Sogn transformatorstasjon, og prisen går fortjent til en entreprenør som har prestert godt. Her har entreprenør og byggeledelse jobbet godt sammen, og alle har vært sitt ansvar bevisst, sier Borgen.

HMS skal være første prioritet

Statnett har etablert Sikkerprisen for å rette oppmerksomheten på gode HMS-prestasjoner. HMS og SHA står øverst på agendaen i alle Statnetts utbyggingsprosjekter. –Vi vil vise at vi legger stor vekt på helse, miljø og sikkerhet i all vår virksomhet. Vi har høye forventninger til alle som utfører oppdrag for oss og vi ønsker å fremme læring på tvers av prosjekter og selskaper. Å trekke frem de som gjør en god jobb er en måte for oss å bidra til dette på. Samtidig håper vi at prisen motiverer vinnerne til å jobbe like godt og systematisk fremover, sier Borgen.

Fem firmaer ble nominert

I tillegg til vinneren Infratek, ble disse nominert:

  • Dalekovods team for å styrke sitt HMS-arbeid i ledningspakke 1 i Vestre korridor,
  • High & Medium Voltage og Anlegg Øst for sitt arbeid med første fase for rehabilitering av Fåberg transformatorstasjon
  • Stangeland Maskin for sitt arbeid innenfor grunnarbeidskontrakt i Sauda.
  • Stjern Entreprenør AS for bygningsarbeider på fire transformatorstasjoner som legger til rette for vindkraft i Midt-Norge.