Fra seks tyske vindparker skal Statkraft levere fornybar energi til produksjonen av den nye elbilen til Mercedes-Bentz. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Statkraft i Tyskland har inngått en avtale med Daimler-konsernet om leveranse av fornybar kraft til fabrikkene som skal produsere Mercedes-Benz EQC og batteriene til bilen. Kraftleveransene er basert på 100 prosent fornybar energi fra seks tyske vindparker.

Kilde: Statkraft

Kraften fra vindparkene inngår som en del av den totale kraftleveransen til fabrikkene. Vindkraftleveransen er på 33 GWh i 2021, økende til 74 GWh per år i perioden 2022 til 2024. I 2025 er avtalt volum 22 GWh. 

– Daimler-avtalen er et godt eksempel på hvordan Statkraft tilbyr skreddersydde, konkurransedyktige og fornybare løsninger til store industrielle kunder. Vi er stolte av å bidra til Daimler-konsernets arbeid med å forsyne alle sine tyske bilfabrikker med CO2-nøytral energi innen 2022, sier konserndirektør for Marked og IT i Statkraft, Hallvard Granheim.

Avtalen med Daimler-konsernet sikrer de seks vindparkene videre drift etter at det tyske subsidieregimet EEG forsvinner fra 2021 og er den første i sitt slag i Tyskland. Den grønne energien fra vindparkene skal benyttes ved Mercedes-Benz’ bilfabrikk i Bremen og Deutsche Accumotives batterifabrikk i Kamenz.