Med mer kapitaltilførsel, blant andre fra Norfund, kan d.light gi nye millioner tilgang til solkraft. (Foto: d.light)

Norfund og konsortiepartnere investerer 41 millioner US dollar i d.light. Dette legger til rette for en utvidelse av d.lights solenergi og Pay-Go forbrukerfinansieringsvirksomhet i Afrika.

Kilde: Norfund

d.light har så langt gjort solenergi tilgjengelig for mer enn 88 millioner mennesker i 62 land over hele verden.

d.light er en global leder og pioner i å levere rimelige soldrevne løsninger designet for folk uten tilgang til pålitelig energi i utviklingslandene.

Det var i midten av desember at d.light annonserte en ekstra kapitalinvestering på 41 millioner USD lagt til rette av et konsortium bestående av Norfund / KLP , Inspired Evolution , Swedfund og den nederlandske utviklingsbanken FMO . Med denne finansieringen løftes det økonomiske handlingsrommet i d.light til over 100 millioner USD, og bidra til en utvidelse av selskapets sol- og Pay-Go-forbrukerfinansieringsvirksomhet i Afrika.  Med dette har Norfunds samlede investering i d.light nådd 5 millioner USD.

d.lights produktspekter spenner fra rimelige bærbare solvarmere til solsystemer som kan drive flere lys, mobiltelefoner og små apparater, inkludert flatskjerm-TV. Solvarmeløsninger har vunnet flere internasjonale priser for innovasjon og design, og selges i mer enn 30.000 butikker over hele verden.

Med sterk vekt på produktkvalitet og kundeservice har d.light bygget opp en lojal kundebase i fremvoksende markeder og selger hundre tusen enheter per måned.