MÅLRETTET: IDT Solutions er kjent som en kvalitetsleverandør av grenstaver i Skandinavia. Toten-bedriften har brukt to år på å utvikle en variant for det britiske markedet.

I to år har IDT jobbet i det stille med innovasjon for London-selskapet Univolt. Oppdrag: å utvikle et unikt strømuttak for det britiske markedet.

Kilde: IDT Solutions

Nå er løsningen klar.

– Dette er en avtale med voldsomt potensial. Vi har fått foten i døra til en helt nytt, og veldig stort marked, sier Knut Bråstad, prosjektansvarlig i IDT Solutions.

De siste to årene har innovasjonsbedriften på Toten jobbet på spreng for å utvikle et unikt strømuttak, grenstav, spesialtilpasset det britiske markedet. Oppdragsgiver har vært den engelske importøren Univolt-  som leverer elektriske komponenter til industri-, bygg- og anleggsnæring i hele Storbritannia.  

– Det har vært veldig inspirerende å jobbe med IDT gjennom innovasjonsprosessen. Knut og resten av teamet har hele veien vært åpne for våre innspill og ideer. De er svært profesjonelle, og vi er ikke i tvil om at leveransen vil være det samme, sier David Mattin, Managing Director i selskapet Univolt, som holder til nord i London.

– Det har vært en lang utviklingsprosess. Enkelt forklart har hovedutfordringen vært å ta frem en helt ny aluminiumsprofil, og tilpasse teknologien til engelske standarder. Kravene for å få et produkt godkjent i Storbritannia er skyhøye, og vi har virkelig jobbet for å få dette til, sier Knut Bråstad. 

Første leveranse av IDTs grenstaver skal brukes i ulike britiske næringsbygg. Men leveransen er bare starten på det både Univolt og IDT håper blir et lite, norsk eventyr i England.

.– Vi har lagt konkrete planer om å raskt lansere flere IDT-produkter i det britiske markedet, og å utvide sortimentet ytterligere i 2020, forklarer David Mattin.

Hos innovasjonsbedriften på Toten, er man entusiastiske over å ha fått fotfeste i nok et stort, europeisk marked.

– De siste par årene har vi for alvor klart å etablere oss utenfor Norge. At vi nå er på plass i England, gjør at vi tar enda et nytt steg. En kjerneverdi i IDT, er at vi alltid skal utvikle oss – og det etterlever vi også på markedssiden, sier  Morten Iversbakken, markedssjef i IDT Solutions.