Uenighet med den nye eieren er årsaken til at Rein Husebø har gitt seg som toppleder i Småkraft AS. (Foto: Stein Arne Bakken)

For noen uker siden kom nyheten om at Rein Husebø gir seg etter 14 år som administrerende direktør i Småkraft AS. I løpet av den tiden har han bygd opp selskapet til å bli landets i særklasse største småkraftaktør.

Kilde: Småkraftforeninga

Småkraft har 46 kraftverk i drift og 14 under bygging. Samtidig er over 100 kraftverk under utvikling. Samlet årsproduksjon er over 500 GWh mens porteføljen totalt er på 2,7 TWh – da inkludert prosjektene. Selskapet har inngått utbyggingsavtaler med ca 850 norske grunneiere med fallretter.  

Småkraft var inntil i fjor eid av ulike norske energiaktaktører med Statkraft i spissen, men ble da solgt til tyske Aquila Capital som også eier Norsk Grønnkraft og deler av Tinfos. 

Til Småkraftforeingas nettsider sier Husebø han ga seg som toppleder i Småkraft fordi han er uenig i måten de nye eierne ønsker å drive selskapet på. Han har ikke rukket å tenke så mye på hva han nå skal i gang med. 

– Jeg mener jo jeg fortsatt har en del å bidra med i småkraftbransjen som har utviklet seg enormt siden jeg ble administerende direktør i Småkraft i 2002. Hvordan min rolle blir fremover vil vise seg, men jeg åpen for for forslag dersom noen ser muligheter, sier han.