Midtfjellet Vindpark hadde i 2015 et underskudd før skatt på 240 millioner kroner.

Midtfjellet Vindpark AS hadde et underskudd på 240 millioner kroner før skatt i fjor. Billig strøm gjør at vindmøller ikke er lønnsomt, sier analytiker.

Kilde: Bergens Tidende

John Brottemsmo i Bergen Energi er ikke overrasket over det store underskuddet i vindkraftselskapet, som står bak vindmølleparken i Fitjar kommune i Hordaland, skriver Bergens Tidende.

– Med tanke på de lave strømprisene, er det ikke overraskende. Slik markedet er i dag, er det ikke lønnsomt å drive med vindkraft, sier analytikeren. Han varsler enda tøffere tider for vindkraftprodusentene, med fallende strømpriser de nærmeste årene.

– Prisene er forventet å synke fram til 2020, før de snur igjen, sier Brottemsmo. Han understreker at det er mange faktorer som påvirker dette og at analysen er svært usikker, men sier det uansett er lave forventninger til at prisene skal øke med det første.

Midtfjellet Vindkraft skrev ned verdien på selskapet med 167 millioner kroner, men daglig leder Erik Mortensen har tro på fremtiden og sier selskapet har fått tilført ny kapital. Og så er han ikke enig med Brottemsmo om hvilken vei strømprisene kommer til å gå.

– Det er forskjellige syn på hvordan strømprisene vil utvikle seg. Vi forventer at prisene går litt opp, sier Mortensen.