-Vi ser fram til at ladestasjonen åpner om kort tid, sier Morten Østnor som er daglig leder for Nebbenes nordgående som driver ei veikro på stedet. Han har vært involvert i arbeidet med ladestasjonen det siste året (Foto: Bjørn Inge Rødfoss, Eidsvoll Ullensaker Blad).

Tesla ruller ut sitt nettverk for superladere i raskt tempo og åpner om kort tid 20 ladestasjoner ved E 6 nordgående på Nebbenes, like sør for Eidsvoll. Det blir størst i verden sammen med Teslas anlegg i Fremont i California, der Tesla-bilene produseres og administrasjonen ligger.

Av: Journalist Oddvar Lind

-Vi har jobbet med dette siden i fjor og regner med at den store ladestasjonen vil ha positive virkninger for veikroa vi driver, sier daglig leder for Nebbenes nordgående, Morten Østnor. I tillegg til Teslas superladere kommer 8 ladestasjoner for andre elbil-modeller som drives av Fortum Charge & Drive.

Tesla har bygd 196 hurtigladere i Norge, fordelt på 26 ladestasjoner. Der kan Tesla-eiere som kjører modell S og modell X – det vi si de aller fleste – lade batteriene gratis. Det gir Tesla et konkurransefortrinn og samtidig mange fornøyde kunder.

-Vi bygger ut nettverket for superladere over hele landet for at våre kunder kan kjøre over lange avstander uten problemer, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge. Med en superlader kan Tesla-bilene lade batteriene for 270 kilometers kjøring på en halvtime.

-På verdensbasis skal Tesla ifølge Elon Musk fordoble tallet på superladere fra 3 600 i 2016 til 7200 i 2017, det vil si en fordobling. Et viktig poeng er å plassere superladerne slik at flest mulig Tesla-eiere kan bruke dem, legger han til.

For veikroa på Nebbenes vil den store ladestasjonen gi flere besøkende, mener daglig leder Morten Østnor. Han viser til at Norge er verdens desiderte størst elbil-land i forhold til innbyggertallet og regner med at veksten i elbil-markedet vil fortsette.