Konsernsjef Bjarne Slapgard (t.v.) i Gudbrandsdal Energi og konsernsjef Øistein Andresen forener krefter i strømmarkedet. (Foto: Eidsiva Energi)

Strømvirksomhetene i Gudbrandsdal Energi og i Eidsiva Energi har siden 2015 samarbeidet om utvikling av energirelaterte produkter og tjenester for sine strømkunder. Selskapene lyktes i å vinne fram i en nasjonal konkurranse som Enova utlyste i fjor høst. Nå har selskapene inngått en avtale om en felles selskapsstruktur for å forsterke partenes satsing i strømmarkedet.

Kilde: Eidsiva Energi

– Avtalen er industrielt riktig for selskapene og for Innlandet. Kraftbransjen er i endring, og vår felles satsing vil forsterke vår markedsposisjon nasjonalt og regionalt ved hjelp av Gudbrandsdal Energis nasjonale merkevare og Eidsivas regionale merkevare, sier konsernsjef Bjarne Slapgard i Gudbrandsdal Energi.

Selskapene inngikk i september 2015 en intensjonsavtale om samarbeid i strøm-markedet. Nå er avtalen videreført med etablering av et 50/50 felleseid holdingselskap som vil eie de underliggende strømselskapene Eidsiva Marked og Gudbrandsdal Energi 100 prosent.   

– Strømselskapene vil fortsette å utvikle merkevarer og prisprofil hver for seg, men samarbeide om produkt- og tjenesteutvikling i takt med både endringer i kraftmarkedet og mulighetene for innovative løsninger for selskapenes strømkunder, sier konsernsjef Øistein Andresen i Eidsiva Energi, som understreker at satsningen forener to organisasjoner som kompletterer hverandre. Dette vil gi synergier og større finansiell løfteevne som vil komme våre kunder til gode.

Gjennomføringen av avtalen er betinget av godkjenning i Eidsiva Energis generalforsamling og av Konkurransetilsynet.