Nexans er først ute med å levere 66 kV kabelteknologi til en offshore vindpark. (Illustrasjon: Statoil)

Kontrakt for inter-arraykabler og eksportkabler for Blyth offshore-vindpark er sikret etter at Nexans' 66 kV kabelteknologi kvalifiserte seg i Carbon Trust-programmet.

Kilde: Nexans

VBMS har valgt Nexans’ kabelteknologi for verdens første 66 kV offshore-vindpark. Som en del av kontrakten med EDF Energy renewables vil VBMS bruke Nexans’ 66 kV inter-arraykabelsystem i den undersjøiske forbindelsen mellom offshore-turbinene og kraftnettet på land tilhørende Blyth Offshore Demonstrator Wind Farm Project. Offshore-vindturbiner blir stadig større, og den nye 66 kV-teknologien fra Nexans gir bedre kostnadseffektivitet gjennom livssyklusen sammenlignet med 33 kV-systemer.

Blyth Offshore Demonstrator Wind Farm Project ligger 5,7 km utenfor Blyth i Northumberland (Storbritannia) og består av tre områder med fem vindturbingeneratorer hver. Energien føres i land ved hjelp av et 66kV inter-arraykabelnettverk og separate eksportkabler. Den undersjøiske 66 kV-kabelen blir produsert og testet i Nexans’ spesialistfabrikk i Hannover, Tyskland, før den leveres i én lengde i 2017. De tilhørende koblingene blir produsert av Nexans Power Accessories i Erembodegem, Belgia, og er utviklet fra den anerkjente 33 kV-teknologien.