Infratek har fått sin første tunell-kontrakt. Selskapet skal stå for elektriske installasjoner på den nye tunell på E16 mellom Sandvika og Wøyen i Bærum kommune. (Illustrasjonsfoto: Infratek)

Infratek skal stå for elektrotekniske installasjoner i den nye tunellen på E16, mellom Sandvika og Wøyen i Bærum. Dette er Infrateks første tunell-kontrakt.

Kilde: Infratek

– Vi vant på pris, som var det eneste kriteriet, og verdien på kontrakten med Statens Vegvesen er 20,59 millioner kroner, sier divisjonssjef Jarle Pettersen. Det er Infrateks divisjon Infra Solutions som skal stå for arbeidet.

– Dette er en stor dag for oss. Vi kommer inn i et nytt marked, et marked som er i sterk vekst. Med denne kontrakten viser vi at Infratek er konkurransedyktige også her. Dette prosjektet gir Infratek en ny dimensjon. Vi ser bokstavelig talt lys i tunellen, sier divisjonssjef Jarle Pettersen.

Entreprisen gjelder levering og utførelse av elektroinstallasjoner for Bjørnegårdtunnelen og tilhørende stengepunkter i dagen ved tunnelportaler. Tunnelen består av to løp med to kjørefelt i hvert løp. I tillegg er det tre tekniske bygg.

Bjørnegårdtunnelen er en 2,3 km lang to-løps tunnel som inngår i den nye E16-løsningen i Sandvika. Trafikken blir betydelig og de tekniske installasjonene tilsvarende. Elektrojobben omfatter blant annet levering og montering av 88 km kabler, tre hovedtavler og tre UPS-anlegg (Uninterruptible Power Supply er backup-løsning hvis nettet faller ut og sikrer at vitale funksjoner i tunellen fortsatt kan fungere).

Infratek skal også montere og tilkoble i alt 1 653 armaturer i tunellanlegget. Oppdraget omfatter også tilkobling av til sammen 48 vifter. Frist for ferdigstillelse av begge oppdragene er satt til 13. desember 2019.