Altibox Bedrift skal levere fiber for 32 millioner kroner til fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark. (Illustrasjon: Altibox)

Altibox Bedrift vant fireårig datakom-kontrakt hos Buskerud, Telemark og Vestfold fylkeskommuner (BTV).

Kilde: Lyse

I anbudskonkurransen om å levere bredbåndstjenester til de tre fylkeskommunene vant Altibox Bedrift foran Telenor, Broadnet og TDC (som har hatt avtale frem til nå). 

– Avtalen viser at arbeidet vi har gjort de siste årene for å styrke Altibox sitt fotavtrykk i det norske bedriftsmarkedet gir resultater. Vi er stolte og glade over kontrakten, som gir oss motivasjon til å stå på ytterligere for å ta markedsandeler i dette segmentet. Mer konkurranse betyr bedre tjenester og lavere priser for kundene, så det at vi vinner over de store aktørene er bra for både kundene og oss, sier Toril Nag, konserndirektør for Lyses televirksomhet.

Prosjektet har involvert Altibox-partnerne Viken Fiber, Fiber1, Kragerø Bredbånd, Sandefjord Bredbånd og Notodden Energi. Til sammen skal de levere over 160 aksesser.

– Partnerne våre har strukket seg langt for å nå flest mulig av aksessene fylkeskommunene ønsket. Det ga oss muligheter til å tilby konkurransedyktige priser og et godt dokumentert tilbud med beskrivelse av løsningene vi kunne tilby, sier direktør Bjørg Tomlin i Altibox Bedrift.

De tre fylkeskommunene er ivrige etter å få lys i kablene, derfor er målet å koble opp samtlige aksesser før året er omme. 

– BTV Innkjøp ser frem til å innlede samarbeidet. Altibox er en spennende aktør som har fleksible og fremtidsrettede løsninger, sier innkjøpsrådgiver Karl Petter Kristiansen i Telemark fylkeskommune.

Avtalen har verdi på opptil 32 millioner kroner inkludert opsjonsår.