Siden den blå/blå regjeringen overtok i 2013 er elavgiften øket med 37,8 prosent, hele åtte ganger så mye som bensin- og dieselavgiften. (Illustrasjonsfoto: Tore Halvorsen)

– Når regjeringen vil øke Elavgiften sender de et signal om at de ikke vil gå i retningen av det grønne skiftet, sier Knut Lockert, daglig leder i Defo.

Kilde: Redaksjonen i Defo

Elavgiften foreslås økt med 2 prosent fra 16,00 øre til 16,32 øre pr KWh. For de som har redusert sats foreslås det ingen endring.

ET HELT FEIL SIGNAL

Defos umiddelbare respons på økt elavgift er at dette gir et helt feil signal om vi ønsker å gå i en retning av det grønne skiftet.

– Halvparten av energien vi bruker i Norge kommer fra fossile kilder, og da betyr økt elavgift økt skattlegging av klimavennlig forbruk. I tillegg registrerer vi at økningen kommer etter en rekke tidligere økninger av avgiften i sittende Regjerings periode, sier Knut Lockert, daglig leder i Defo.

ELAVGIFTEN HAR ØKT MED NESTEN 40 PROSENT

Bensin- og dieselavgiften, har økt med 4,7 og 4,5 prosent siden den blå-blå regjeringen tok over i 2013. I løpet av den samme perioden har elavgiften økt med hele 37,8 prosent. Altså over åtte ganger så mye som bensin- og dieselavgiften.