Kistefossendammen barnehage i Asker får, som en av de første her i landet, strøm fra takmonterte solcellepaneler. (Illustrasjon: Kistefossdammen)

Solcelleanlegget på taket til Kistefossdammen barnehage i Heggedal i Asker kommune produserer nå strøm. Anlegget er et av de første på norske barnehager og vil ha en størrelse på 300 m2 og en effekt på over 54,5 kW/t når det står ferdig.

Kilde: NCC

– NCCs visjon om å fornye vår bransje og levere de beste bærekraftige løsningene handler om å tenke nytt og satse på prosjekter som Kistefossdammen barnehage, sier Stine M. Haugen, leder for miljø og bærekraft i NCC. Det er jo barna våre som skal arve etter oss, så da er det passende at det er en barnehage som går i front, sier Stine.

Kistefossdammen barnehage bygges av NCC og blir Norges første offentlige plusshus og skal stå ferdig i februar 2017. Bygget som skal romme tilsammen 100 barn og 30 ansatte fordelt på 1.300 kvm vil produsere et overskudd av energi som tilsvarer årsforbruket til to elbiler.

50 prosent reduserte klimagassutslipp

Prosjektet inngår i FutureBuilt+, en konkurranseserie som skal vise at det er mulig å bygge plusshus innenfor alle bygningskategorier og uavhengig av kontekst og skal generere mer energi enn det forbruker gjennomsnittlig per år. Plusshuset blir forsynt med 100 prosent lokal fornybar energi fra bergbrønner og solceller.