Sammen satser Scatec Solar og KLP Norfund på storstilt solkraftutbygging i Mozambique. (Illustrasjonsfoto: Scatec)

I dag signerer Scatec Solar og KLP Norfund Investments en avtale om salg av solkraft i Mosambik. Utenriksminister Børge Brende deltar på seremonien.

Kilde: NTB

Avtalen sikrer salg av strøm til det statseide kraftselskapet Electricidade de Mozambique (EDM) i 25 år. 

Byggestart på solparkanlegget er planlagt til første kvartal 2017. Anlegget på 40 MW skal ligge i nærheten av byen Mocuba i Zambézia-provinsen, og vil levere strøm til rundt 175 000 husholdninger.

Prosjektinvesteringene blir anslått til 80 millioner dollar. Scatec Solar tar 52,5 prosent av prosjektet, KLP Norfund Investments 22,5 og EDM 25 prosent.

– Dette er en investering i et nytt land for KLP, og det gir oss en bredere og mer diversifisert portefølje av utviklingsinvesteringer. I tillegg til å oppnå finansiell avkastning, er KLPs formål med denne typen investeringer å øke produksjonskapasiteten for fornybar energi. Det kan bidra til å redusere klimaendringene og at verden oppnår togradersmålet, sier Harald Koch-Hagen, direktør for strategisk aktivaallokering i KLP.

Avtalen signeres under en seremoni i Maputo mandag, der Norges utenriksminister Børge Brende, Mosambiks mineral- og energiminister Letícia Klemens og EDMs styreleder og toppsjef Mateus Magala deltar.