Fagsjef Lars Ihler i NEK registrerer økende interesse for å arbeide med standarder, men at det helt klart er plass til flere komitemedlemmer. (Foto: Tore Halvorsen)

Vi ser en økende interesse for å delta i arbeid med å utvikle og videreutvikle internasjonale standarder, sier fagsjef Lars Ihler i NEK.

Kilde: NEK (Norsk Elektroteknisk komite)

Alle fagsjefene i NEK er imidlertid samstemte om at behovet for flere komitémedlemmer fortsatt er høyt, og ønsker spesielt at nettselskap og leverandører tar kontakt for en prat om hvilke fordeler bedriften og den enkelte kan få ved å delta i standardiseringsarbeidet.

Kort oppsummert er de største fordelene tilgangen til et faglig nettverk, tilgang til relevante arbeidsdokumenter og muligheten til å påvirke utviklingen av «sine» standarder. I en NEK normkomité treffer du eksperter fra din bransje i Norge på en nøytral grunn, med representanter fra myndigheter, brukere og leverandører. Et komitémedlem må regne med å bruke tid på 2 til 4 årlige møter, samt tid til lesing og kommentering av dokumenter forut for møtene. Som medlem i en NEK-komité gis du også muligheten til å delta i de internasjonale arbeidsgruppene som forfatter standardene.

Medlemmenes bakgrunn varierer, men felles er interessen og forståelsen for at standardiseringsarbeidet bidrar til økt sikkerhet i, og raskere utbredelse av ny teknologi og nye produkter. Områder med et spesielt behov for flere medlemmer er komitéene som arbeider med integrasjon av lokalproduksjon i lavspentnettet, AMS, fjernstyring og datautveksling, cyber security, smarte nett, automatisering og energilagringssystemer.

Er du interessert, eller har andre interesser innenfor det elektrotekniske feltet, så ikke nøl med å ta kontakt med lars.ihler@nek.no.