Av EFTA har Enova fått godkjent støtte til utvikling av ny energi og klimateknologi fram til uitgangen av 2022.

EFTA Surveillance Authority (ESA) har godkjent Enovas støtte til utvikling av ny energi- og klimateknologi for perioden 1. januar 2017 til utgangen av 2022. Godkjenningen dekker direkte tilskudd, lån med lav rente, lånegarantier og betingede lån med en samlet ramme på inntil 2,5 mrd.

Kilde: Enova

– Vi er svært fornøyd med at vi nå får mulighet til å tilby et bredere spekter av virkemidler tilpasset behovet i markedet. Dette er gjort mulig ikke minst gjennom det konstruktive samarbeidet vi har med ESA, sier adm. direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

De nye teknologiordningene fra Enova er rettet mot demonstrasjon av ny energi- og klimateknologi. Målet er å bidra til fremskritt innen fornybar kraftproduksjon, energieffektivitet og lavere klimagassutslipp. Videre skal Enova støtte flere innovative klimaprosjekt, samt støtte infrastruktur for alternative drivstoff innen maritim og landbasert transport.

– Vi vil presentere tre nye støtteprogram på Enovakonferansen 31. januar. Vi ser frem til å gå i dialog med markedet om nye tiltak som kan være med på å redusere klimagassutslippene og bidra til en livskraftig forandring mot lavutslippssamfunnet, sier Nakstad.