Lyse-selskapet Smartly og Schneider Electrric Norge skal jobbe sammen for å gjøre boligen smartere. Elbillading i sameier står først i køen. (Illustrasjonsfoto: Lyse)

Schneider har produkter og samarbeid med elektrikerbransjen. Smartly og Lyse har kundene. En ny intensjonsavtale sikrer at de to nå skal jobbe sammen for å gjøre boligen smartere. Elbillading i sameier står først i køen.

Kilde: Lyse

– Vi skal satse både på innsiden og utsiden av veggene i den smarte boligen. Det er dårlig forretning for Lyse å lage alt selv. Det kan vi gjøre. Vi bruker ti milliarder på produktutvikling. Lyse har derimot en stor kundebase og kompetanse til å sette sammen smarte tjenester for kunden. Derfor er dette samarbeidet noe begge parter tjener på, forklarer president i Schneider Electric Norge, Dagfinn Ringås, til lysekonsern.no.

Lading av elbil
Mer konkret handler samarbeidet om ladeløsninger for elbil, og på sikt å bruke elektriske komponenter fra Schneiders Elko-sortiment i løsningene Smartly tilbyr kundene.

Vi skal satse både på innsiden og utsiden av veggene i den smarte boligen

– Smarte boliger kan fort bli diffust. Derfor har vi kokt dette ned til noe håndfast, og blant annet handler det om ladeinfrastruktur for borettslag og sameier, forklarer Ringås.

Elektrikernettverk
– Dette samarbeidet harmonerer også godt med vår nye forretningsplan, der elektriker er ansvarlig for størsteparten av den tidlige kundereisen. Schneider har allerede et etablert nettverk med over to tusen elektrikere i Norge, forteller administrerende direktør Kristian Helland i Smartly.

– Schneider styrker et allerede sterkt nettverk av solide partnere som alle er eksperter innen sine fagfelt. Vi har allerede et godt samarbeid med Systemair om ventilasjon, med NorDan om smarte dører og vinduer og med 2N om adgangskontroll, legger Helland til.