Bjørnar Siljan, Skagerak Nett og Frank Severinsen fra Telenor er godt sikret for den luftige jobben. (FOTO: STIAN LUNDE)

Det måtte et par Skagerak-gutter uten høydeskrekk til for å fikse årets juletrebelysning på Vealøs-tårnet i Skien.

Av: Kjell Løyland/Skagerak Energi

Siden 1999 har Telenor hvert eneste år laget det som må være et av landets største «juletre» ved å henge opp belysning på Vealøs-tårnet. Belysningen er synlig fra store deler av Grenland og Østlandet, og på gode dager også for skipstrafikken i Skagerak. 

Normalt tennes lyset torsdag før 1. søndag i advent, men i år gjorde vind og vær at det ikke var mulig. Telenor fant ut at de måtte ha hjelp fra noen med nødvendig sertifisering og erfaring fra arbeid i høyden under krevende forhold. Da gikk telefonen til Skagerak Nett. 

– Det blåste friskt der oppe, men vi fikk tatt noen bilder, forteller montør Stian Lunde. 

Sammen med kollega Bjørnar Siljan og Telenors prosjektleder Frank Severinsen fikk de ordnet brasene. 114 meter over bakken fikk de festet belysningen.