Landets nye olje- og energiminister, Terje Søviknes, har fått tilnavnet «Trollmannen fra Os». (Foto: Bjørn Inge Bergestuen – Frp)

Den profilerte Frp-politikertenTerje Søviknes ble i statsråd i går utnevnt til landets nye olje- og energiminister.

Kilde: Frp

Terje Søviknes har vært ordfører i Os kommune siden 1999, og sitter i FrPs sentralstyre. Han er i tillegg gruppeleder for FrP sin gruppe i Hordaland fylkesting, og var 2. nestformann i partiet fra 1999 til 2001. 

– Jeg ser frem til å møte aktørene i næringen. Olje- og energidepartementet er et viktig departement for inntektene til landet. Næringen sysselsetter mange offshore og onshore. Det er mange viktige kompetansemiljøer jeg vil bruke tid med i starten, sier Søviknes.

Trollmannen fra Os
Terje Søviknes forlater ordførerkjedet i Os for å bli en del av regjeringen. Os kommune har vært omtalt som FrPs utstillingsvindu, og Søviknes har vært en svært populær ordfører – noe som har gitt ham tilnavnet «Trollmannen fra Os». I løpet av sin første periode sørget han for full barnehage- og sykehjemsdekning i kommunen, i tillegg til å nedbetale hele den kommunale gjelden. Han har også blant annet hatt fokus på sentrumsutvikling, bedre rusomsorg og utbygging av skoler, i tillegg til å utarbeide et såkalt «flyktningregnskap» som synliggjorde kommunens kostnader i forbindelse med mottak av flyktninger. Nå vil han landet rundt for å møte oljebransjen.