Grønn hvalsafari: Skonnerten Opal er utstyrt med batteripakke og komplett regenererende plug in-hybridelektrisk drivlinje. Foto: Bellona

Bellona vil bidra til grønnere skipsfart og vil starte batteriproduksjon i Norge. Foreløpig har miljøstiftelsen installert batteripakker fra selskapet Rensea i to hvalsafariskuter som har både seil og batteri.

Bellona har tidligere meldt at de vil starte et eget batteriselskap, Beba (Bellona Energystorage, Battery and Applications).

Nå opplyser Frederic Hauge i Bellona til Sysla Grønn at han er i forhandlinger med både teknologileverandører og investorer med sikte på å få til en batteriindustri i Norge.

To seilskuter

På hjemmesiden til Bellona kan vi lese at skonnerten Opal er utstyrt med seks 60 kWh/300 volt batteripakker, en 144 kWh elektrisk motor og en propell som er spesialdesignet for regenerering.

En annen seilskute, Spenna, har fått fire 61 kWh/300 volt batteripakker og en 109 kW elektrisk motor. Batteriene er av typen Lithium Iron Phosphate og spesielt utviklet for maritim bruk.

Gruvedumpere neste

Disse prosjektene er realisert sammen med Rensea, som Bellona Holding eier 30 prosent av. Rensea holder til på Island og produserer batteriene i Sveits.

Bellona er også med i prosjekt for å bygge elektriske gruvedumpere. Dumperne skal kunne lade batteriene med bremsekraft når de med full last kjører nedoverbakke, slik at de kan kjøre opp igjen uten last med elkraft. Denne satsingen er nevnt i en rapport fra IFE (Institutt for energiteknikk), skriver Sysla Grønn.