23. januar markeres Strømmens dag for tredje gang i Norge. (Illustrasjon: Energi Norge)

Uten strøm hadde vi hverken hatt mobiltelefon, varmeovner, opplyste gater eller moderne sykehus. Hvor lenge klarer egentlig DU deg uten strøm? Det vil Energi Norge finne ut av på Strømmens dag.

Kilde: Energi Norge

23. januar markeres Strømmens dag for tredje gang i Norge, og denne gang setter vi rett og slett fokus på viktigheten av strøm i hverdagen.

– Vi bruker strøm fra vi står opp til vi legger oss og tar det egentlig som en selvfølge å ha lys og varm kaffe på morgenkvisten, for ikke å snakke om en varm dusj. Gjennom lansering av filmer og et interaktivt spill i forbindelse med neste års markering, er målet å bevisstgjøre folk på hvor viktig produktet vi leverer er, sier prosjektleder Cecilie Lillehagen Welo i Energi Norge.

24 timer uten strøm

I tråd med gjennomgangstemaet for dagen – «Det store elsperimentet» – vil Energi Norge lage fire filmer om en ung jente som utfordrer seg selv til å klare seg 24 timer uten strøm. Disse vil én etter én gjøres tilgjengelig på Strømmens dags Facebook-side 23. januar.

– Vi håper både medlemsbedrifter og alle andre som er opptatt av strøm vil både like og dele disse filmene, slik at så mange som mulig kan får seg en aha-opplevelse om hvor avhengig vi faktisk er av strøm i hverdagen, sier Lillehagen Welo.

I uken før Strømmens dag vil man også ha muligheten til å teste seg selv i et interaktivt spill på Facebook.

– Ved å like, dele og kommentere kan man vinne batteripakker, slik at man til enhver tid har tilgang på den fornybare strømmen våre medlemmer leverer, avslutter Lillehagen Welo med et smil.

Materiell fra Energi Norge

Som tidligere år vil Energi Norge utarbeide bilder til Facebook, Instagram og web, samt buttons og flyers. Materiellet sendes ut til alle som ønsker det. Ta kontakt med Cecilie Lillehagen Welo.

Både strømtesten og filmene vil bli tilgjengeliggjort på Strømmens dags side på Facebook. Energi Norge oppfordrer også til å dele bilder på Instagram med emneordet #strømglede.