Med rett i underkant av 1000 billass betong – eller mer presist 5632 kubikkmeter – er det gjennomført rekordstøp på Rosten kraftverk nord i Gudbrandsdalen. (Foto: Eidsiva Energi)

Lørdag ble det siste lasset med betong levert på Rosten kraftverk nord i Gudbrandsdalen. Totalt har 5632 kubikkmeter med betong – rett i underkant av 1000 lastebillass – blitt levert til prosjektet de siste dagene. Dermed er Norges største helkontinuerlige landbaserte betongstøp noensinne gjennomført.

Kilde: Eidsiva Energi/Skanska

Tirsdag 10. januar klokken 23.00 ankom det første lasset med betong. I tre og et halvt døgn gikk lastebilene i skytteltrafikk mellom Betong Østs produksjonsanlegg på Sandbumoen og Vinstra til dammen på Rosten, der Skanska er hovedentreprenør og Eidsiva Vannkraft er byggherre. Betongstøpen har pågått døgnet rundt, og alle involverte har jobbet på spreng for å fullføre jobben.

– Betong Øst er stolte av å få være med på dette prosjektet og norgeshistoriens største landbaserte støp. Samtidig som vi har vært veldige ydmyke til oppgaven, synes vi dette har vært utrolig morsomt å være med på. Jeg kan ikke annet enn å være meget imponert over kollegaene mine i Betong Øst og alle involverte samarbeidspartnere. Det er levert 5631,5 kubikkmeter med betong uten behov for en eneste justering av kvalitet på byggeplass. Vi har benyttet to fabrikker, tjue betongbiler og to betongpumper 24 timer i døgnet i tre og et halvt døgn uten ett eneste feilslag. Dette betyr at vi har hatt 100-120 personer som har jobbet knallhardt med å fullføre denne rekordleveransen, sier regionsjef i Betong Øst, Øystein Bækkelien.