Hege Brende blir ny direktør for Rainpower.

HyroCen er den nye storsatsingen på vannkraftforskning. De kommende åtte årene vil det bli brukt nærmere 400 millioner kroner for å styrke Norges posisjon som ledende vannkraftnasjon ved å frembringe ny kunnskap.

HydroCen i Trondheim, et av de nye forskningsentrene for miljøvennlig energi (FME) som Norges forskningsråd står bak, blir førstkommende mandag åpnet av olje-og energiminister Terje Søviknes. Det vil skje i nærvær av nærmere 200 gjester fra inn og utland.

Forskningssentret HydroCen skal bidra med kunnskap og innovative løsninger, slik at norsk vannkraftsektor kan utnytte mulighetene i fremtidens fornybare energisystem.

NTNU er vertsinstitusjon og hovedforskningspartner sammen med SINTEF Energi og NINA, Norsk institutt for naturforskning. Senteret har rundt 50 nasjonale og internasjonale partnere fra forskning, industri og forvaltning.

HydroCen har fire forskningsområder:

  • vannkraftkonstruksjoner
  • turbiner og generatorer
  • marked og tjenester
  • miljødesign

I sin februar-utgave vil fagbladet Energiteknikk bringe reportasje fra den offisielle åpningen av forskningssenteret, og til mars-utgaven av bladet er det planlagt et eget bilag om vannkraftforskning i samarbeid med HydroCen. Åpningen av senteret vil også bli omtalt i nettavisen energiteknikk.net.