Interessen for å delta i NM for lærlinger i energimontørfaget skyter, bokstavelig, i været. I 2015 var det 62 som forsøkte å kvalifisere seg. I år er det nærmere 90. (Foto: REN)

Nærmere 90 lærlinger i energimontørfaget forsøker i disse dager å kvalifisere seg til årets Norgesmesterskap. Kun 20 slipper gjennom nåløyet.

Norgesmesterskapet for lærlinger i energimontørfaget arrangeres i forbindelse med Metodedagene på Drammen travbane i Buskerud i juni. Mesterskapet er i seg selv et stort arrangement som tiltrekker seg betydelig bransjemessig engasjement og interesse. De som melder seg på må gjennom en prekvalifisering hvor forskriftene står i fokus. Siste frist for å kvalifisere seg er satt til 17. februar. Da må svarene på oppgaven fra potensielle deltagere foreligge og påmelding være sendt inn.

Det er de 20 deltagerne med høyest poengsum som får være med i mesterskapet, forteller prosjektleder Kim Boska. – Deltagerne må være 22 år eller yngre og ha gyldig lærlingkontrakt når konkurranse finner sted. Vinneren får en reisegavesjekk på 10 000 kroner.

Selve mesterskapet finner sted 13. og 14. juni, og det konkurreres i følgende øvelser: Nedfiring, AUS i lavspentinstallasjoner, tilkobling av TFXP i kabelfordelingsskap, nettstasjon og endeavslutning på høyspentkabler.

Utvelgelsen av de 20 som får stille til start vil være klart nokså umiddelbart etter fristens utløp 17. februar, og bli publisert på nettstedet metodedagene.no 20. mars, avslutter Prosjektleder Boska.