Sammen med Mørenett bygger BKK et stort og ressurssterkt entreprenørselskap på Vestlandet. (Illustrasjonsfoto: Mørenett)

- Ved å fusjonene Mørenett sin entreprenørvirksomhet inn i BKK Enotek bygger vi et større og sterkere entreprenørselskap som skal gi økt vekst og verdiskaping i en viktig næring på Vestlandet, sier administrerende direktør i BKK Enotek, Ketil Tømmernes, og administrerende direktør i Mørenett, Rune Kiperberg.

Kilde: BKK

BKK Enotek, som i dag teller 138 ansatte, får 60 nye medarbeidere og en betydelig økning i omsetning og ordrereserve når deler av entreprenørvirksomheten til Mørenett fusjoneres inn i selskapet. Fusjonen skal etter planen gjennomføres før sommeren.

BKK Enotek eies i dag 100 % av BKK AS. Når deler av entreprenørvirksomheten til Mørenett fusjoneres inn i selskapet, vil Tafjord Kraft og Tussa Kraft, som eier Mørenett, overta henholdsvis 12,34 % og 10,68 % av aksjene. BKK AS vil beholde 77 % av aksjene i BKK Enotek. 
BKK Enotek og Mørenett operere i dag i stor grad innen de samme markedssegmentene: strømnett, telekom, fiber og lys- og trafikkteknikk. BKK Enotek er tyngre innen transmisjonsnett mens Mørenett er større innen distribusjonsnettet.  

– Fusjonen bidrar til at BKK Enotek øker kapasiteten innen markedene som vi allerede opererer i, i tillegg til at vi utvider kapasitet innen distribusjonsnett, sier Tømmernes.

Lokal avdeling på Møre
BKK Enotek oppretter en avdeling på Møre og alle de 60 ansatte som inngår i fusjonen beholder arbeidsplassene sine i regionen. 

– Mørenett og BKK har hatt felles mål om å beholde kompetansearbeidsplasser og verdiskaping i regionen, og dette har vært avgjørende for å få til en fusjon, sier Kiperberg. 

Tillitsvalgte i BKK og Mørenett har hatt en viktig rolle i prosessen for å få til en god løsning.

– Vi har gjennom prosessen bidratt til å trygge våre arbeidsplasser og skapt grunnlag for utvikling av nye arbeidsplasser i regionen, sier tillitsvalgt i Mørenett Bjørnar Dahle.

For BKK Enotek, som er lokalisert i Bergen, er det strategisk riktig å være til stede i et større geografisk nedslagsfelt.

– Vi forventer betydelig vekst innen både strømnett og samferdsel på Vestlandet og i Norge for øvrig. BKK Enotek sin strategi er derfor sunn og lønnsom vekst for å øke vår konkurransekraft og ta større markedsandeler, sier Tømmernes.

Han ser ikke bort fra at andre selskaper kan være interessert i å gå i dialog om samarbeid.

– Vi har allerede fått signaler fra andre selskap som er interessert i å se resultatene av det vi nå får til sammen med Mørenett. BKK som konsern, ønsker å være en pådriver for konsolidering for å skape økt vekst og verdiskaping på Vestlandet, sier Tømmernes.