Tommy Steinsvik i arbeid hos Demas på Eggemoen utenfor Hønefoss (foto: Demas).

Norges eneste produsent av skreddersydde industristikkontakter fortsetter driften i Bergen, mens salg av standardløsninger videreføres av ABB.

Kilde: ABB

– Produksjon av spesialprodukter for norske kunder passer ikke lenger inn i ABBs globale kjernevirksomheter. Vi skiller derfor ut aktivitetene. Markedsføring og salg av standard industristikkontakter videreføres under vårt eget varemerke av ABB, forklarer Gøran Salomonsen, Local Sales and Marketing Manager i divisjon Electrification Products.

Han forteller at målet har vært å sikre arbeidsplasser og lønnsomhet, slik at Philip Hauge-virksomheten går en bærekraftig fremtid i møte med sine nye eiere. Varemerket overdras til de nye eierne.

– ABB er glad for at virksomheten videreføres hos nye eiere som kan fokusere på spesialprodukter for norske kunder, fortsetter Salomonsen.

Demas AS er en etablert, landsdekkende produsent og leverandør av lavspente tavleprodukter til elektrobransjen. Selskapet ble stiftet i 1989 og er etablert med hovedkontor i Brøstadbotn i Dyrøy kommune i Troms og med produksjon i Brøstadbotn og på Eggemoen i Hønefoss. Selskapet har i dag cirka 50 ansatte. 

Philip Hauge har i over 60 år produsert industristikkontakter og plugger for ulike anvendelsesområder og er en godt kjent og foretrukket leverandør i markedet for sine kvalitetsprodukter. 

– Demas AS ser fram til å være med på å drive og utvikle enheten og den sterke merkevaren videre. Produktene til Philip Hauge-virksomheten passer svært godt inn i Demas AS` videre forretningsstrategi og er et godt supplement til vår egen produktportefølje, sier administrerende direktør Per Jensen i Demas AS.