Hele 3,3 km rør fra Brødrene Dahl ble nylig levert til Vaksvik småkraftverk i Ørskog. Foto: Brødrene Dahl

Nylig ble en skipslast med over tre kilometer rør til et småkraftverk levert på kaia i Ørskog. – En stor ordre for oss, sier Bjarte Skår i Brødrene Dahl.

Rørene er til Vaksvik småkraftverk, som Clemens kraft for tiden bygger i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. Brødrene Dahl leverer rør også til et annet av utbyggingsselskapets prosjekter, Vengåa kraftverk.

Videre har Brødrene Dahl rørkontrakt på to større kraftverk, Smibelg og Storåvatn i Rødøy kommune, for Smisto Kraft AS, og til Sigdestad småkraftverk i Bremanger for Norsk Grønnkraft Utbygging.

Brødrene Dahl håper på avklaring om flere småkraftprosjekter i den nærmeste tiden. Foto: Brødrene Dahl

Mange på vent

Hvordan ordretilgangen blir fremover, er uvisst. – Mange utbyggere prøver å starte utbygging i år, men lave strømpriser og lav pris på elsertifikatene gjør at mye ligger på vent nå, sier Bjarte Skår, divisjonsdirektør i Brødrene Dahl AS.

– Vi venter på en del beslutninger, og vi håper på effekt av at utbyggere nå må forte seg for å bli med i sertifikatordningen, sier han.

Turbinboom

Turbinleverandøren Energi Teknikk har opplevd et rush av bestillinger. Bare siden årsskiftet har de signert kontrakter på levering av komplette turbinanlegg til fem norske småkraftverk. – Med nye kontrakter for rundt 70 millioner kroner har vi nådd budsjettmålet for 2017 bare i løpet av årets to første måneder, jubler selskaper i en pressemelding.

– Vi er godt sysselsatt langt uti 2018, uttaler daglig leder Arild Klette Steinsvik i Energi Teknikk. Den største enkeltkontrakten deres gjelder Vaksvik kraftverk i Møre og Romsdal, som Clemens Kraft er i gang med å bygge.