Ny teknologi gir også flere arbeidsplasser. I løpet av 2017 skal eSmart Systems ansette 50 nye medarbeidere. (Foto: eSmart Systems)

Satsingen på big data, Internet of Things (IoT) og kunstig intelligens har vist seg å være lønnsom for det norske IT-selskapet eSmart Systems. Siden oppstarten i 2013 har de opplevd fantastisk vekst og positiv utvikling. I teknologiplattformen selskapet har utviklet brukes maskinlæring, big data og IoT i alle løsninger.

Tekst og bilde: Henriette Forsetlund (eSmart Systems)

Nå teller selskapet mer enn 60 ansatte, hvorav 30 ble ansatt i 2016. I løpet av 2017 skal 50 nye medarbeidere inn.

– Det er kraftig etterspørsel etter våre løsninger og vi dobler derfor antall ansatte i 2017. Vi søker etter 50 nye personer, og har stort behov for flere dyktige medarbeidere til vårt hovedkontor i Halden. Nå har vi kontorer i USA, London, Singapore, Tyskland og Danmark og i løpet av året åpner vi Oslo-kontor, sier administrerende direktør, Knut Johansen.

Teknologiplattformen som eSmart Systems har utviklet kan motta, behandle, analysere og visualisere store mengder data i sanntid. På kort tid har selskapet opparbeidet en ledende posisjon ved å tilby digital intelligens til energiselskaper, tjenesteselskaper og smarte byer. Det gir nettselskaper innsikt i distribusjonsnettet, det gjør det mulig å handle energi mellom prosumenter i et lokalt marked, og det kan brukes til å overvåke luftkvalitet i en by. Fellesnevneren er store mengder data fra sensorer, som analysert med modeller for prediksjon og optimering gir helt nye måter å visualisere data, fatte beslutninger og spare ressurser og kostnader på.

– For å løfte selskapet til neste nivå trenger vi flere dyktige mennesker. Vi søker etter personer som har teknisk eller merkantil bakgrunn og ser etter både nyutdannede og erfarne it-utviklere, teknologer, og prosjektledere. Det viktigste for oss er å finne personer som motiveres av et innovativt miljø med høyt tempo, sier Johansen.

Om eSmart Systems AS

eSmart Systems er et Halden-basert selskap som utvikler digital intelligens for energibransjen og smarte samfunn. eSmart Systems har utspring fra det anerkjente IFE-miljøet (Institutt for energiteknikk). Selskapet ble startet i 2012 av et svært erfarent team som tidligere har stått for noen av Norges største IT-eksporter, som leveringen av Californias kraftbørs, California Power Exchange. Siden 2013 har selskapet hatt en kraftig vekst og består i dag av over 60 ansatte med kontorer i 5 land.