Direktør Jan Søgaard i Netsecurity til venstre sammen med Sigbjørn Sørensen fra F5 IT.

Det Agder Energi-eide selskapet Netsecurity kjøper nettverks- og sikkerhetsvirksomheten fra selskapet F5 IT, og styrker sin posisjon som en ledende norsk leverandør av tjenester og løsninger innen IT-sikkerhet og nettverk.

Kilde: Agder Energi

– Netsecurity har bygget en betydelig kapasitet innen IT-sikkerhetstjenester og løsninger med de beste ressursene i markedet.  Vi erfarer stor interesse for våre tjenester og løsninger.  Oppkjøpet innebærer en betydelig styrking av selskapet i tillegg til lokal tilstedeværelse i Stavanger-regionen, sier Jan Søgaard, administrerende direktør i Netsecurity.

Norske selskaper og organisasjoner ønsker lokale leverandører innen IT-sikkerhet.  Netsecurity blir med oppkjøpet en av de største spesialistene innen sikkerhet og nettverk med egen sikkerhetsovervåkning (SOC) og tjenester levert fra Norge.

– F5 IT har vært kjent for å ha et sterkt miljø innen nettverk og sikkerhet i Stavanger-regionen. Vi blir med oppkjøpet en del av et større miljø som tilfører solid ledelse og kompetanse, større salgsapparat og ikke minst gjør at Stavanger-regionen får en ny seriøs aktør innen IT-sikkerhet, sier Sigbjørn Sørensen, som har ledet avdelingen og blir ansvarlig for region Sør-Vest for Netsecurity.