På skituren i påsken: Følg merkede løyper og respekter skilting. (Foto: SFE)

Mildt vær over lengre tid har ført til mye overvann og dårlig is på regulerte vann i Hallingdal. Forholdene gjør sikringsarbeidet vanskelig. Det er svært viktig at folk følger merkede løyper og respekter skilting nå i påsken.

Kilde: E-CO Energi

Det har over lengre tid vært mildt og vått vær i Hallingdal. Det er lokale variasjoner, men vi observerer generelt dårlig is på alle regulerte vann under 1200 moh. Det milde været har ført til mye overvann og dårlig iskvalitet. 

E-CO Energi skilter og setter opp sperregjerder der isen er spesielt usikker. Den bløte snøen fører til at det er vanskelig å få festet sikringstau og skilt og det er utfordrende å ferdes ute på isen for å drive sikring. Vær derfor oppmerksom på at sikringstau og skilt kan ha falt ned.

Ha en god tur, og følg merkede løyper.

NVE legger ut ismelding på sine nettsider. Ismeldingen gjelder for persontrafikk på islagte vann og baserer seg på målinger fra et avgrenset utvalg steder. Informasjonen er generalisert for større områder. Det vil alltid være lokale variasjoner som ikke fanges opp av meldinga.