Det var kanskje ikke så mye arbeid som pågikk under sommerarrangementet til Energi Norge, men blant dem som hadde senkede skuldre var (f.h.) Kristian Ruby (Eurelectric), Jannicke Hilland (BKK), Oluf Ulseth (Energi Norge), Terje Lien Åsland (Arbeiderpartiet) og Nicolai Astrup (Høyre). Foto: Tore Halvorsen

Egentlig hadde de fleste av oss hørt det meste før. Det fant vi oss pent og tålmodig i. På den årlige sommeravslutningen til Energi Norge er det først og fremst det sosiale som gjelder.

Stratos, konferanse- og selskapslokalene på toppen av den gamle Ap-bastionen på Youngstorget i Oslo, gnistret og glødet av sosial energi denne ukes tirsdag ettermiddag og kveld. I farten rakk jeg ikke å telle antall deltagere, men det må ha dreiet seg om et hundretalls og vel så det. Enda viktigere enn som så var navn og titler på de fremmøtte.

Her sto toppolitikere og direktører i kraftforsyningen i kø foran tapasbordene. Høylytte gruppediskusjoner bidro til en lett og ledig bransjestemning i den fine sommerkvelden. Noen benyttet anledningen til lavmælte ansikt til ansikt-samtaler. Over bord og mellom klirrende glass ble det utvekslet erfaringer og meninger. Det var en god stemning å ta med seg hjem.

I en tid hvor stadig mer av kommunikasjonen oss i mellom foregår digitalt er denne type arrangementer gull verdt. Alt for mange av oss gror fast i kontorstolen. Derfra er det et snevert perspektiv på livet og verden. Mer og mer har vi behov for å «ta og føle» på hverandre. Derfor er sommeravslutningen til Energi Norge så mye mer enn et faglig arrangement.

Nok en gang fikk vi høre at fornybarnæringen trenger en tydelige stemme. Det er vi selvfølgelig ubetinget enig i. For det budskapet lyder et samstemt halleluja fra «menigheten». For egen del legger jeg til at det var enda viktigere å senke skuldrene sammen med gode kolleger og venner!