Med praktisk tilnærming til nye typer verktøy og metoder i energibransjen, primært nettselskapene, er det duket for rekord i både antall utstillere og besøkende på årets Metodedager. (Illustrasjonsfoto: Agder Energi)

En drøy måned før årets Metodedager arrangeres har det meldt seg på 120 utstillere og forhåndspåmeldt 1800 besøkende. Begge deler er rekord.

Dette er fjerde gang Metodedagene gjennomføres på Drammen Travbane i Buskerud, denne gang i dagene 14. og 15 juni. 13. og 14. juni konkurrerer 20 forhåndskvalifiserte energimontørlærlinger fra hele landet samme sted om å bli norsk mester i faget.

Metodedagene er et arrangement med praktisk tilnærming til nye typer verktøy og arbeidsmetoder i energibransjen, primært strømnettet. Første dag deles deltagerne inn i grupper, og man besøker syv stasjoner med ulike tema i 50-minutters økter. Dette gir gode muligheter for å kunne studere alle detaljer ved de forskjellige metoder og verktøy. Andre dag går man fritt, og kan oppsøke utstillinger og fremvisninger etter eget ønske.

Dette er kjernen i nytteverdien av Metodedagene, forteller Odd Larsen, prosjektleder i REN, som står bak dette arrangementet. – Det REN gjør er å legge til rette for en bransjedugnad der det primære formålet er å holde ansatte faglig oppdatert. Både utstillere og arrangører skal oppleve at de har mye igjen for å delta på Metodedagene, i en kombinasjon og faglig utbytte.

Selv om det begynner å bli trangt om plassen, både i selve arrangementet og muligheter for overnatting stenger vi ikke for nye påmeldinger, avslutter prosjektleder Larsen.