Ronny Micaelsen, Vice President for Power i Schneider Electric Norge, skal lose virksomheten fram mot det grønne skiftet. (Foto: Schneider Electric)

- Vi står midt i et paradigmeskifte i kraftsektoren, sier Ronny Micaelsen som er nyansatt som Vice President for Power i Schneider Electric Norge.

Kilde: Schneider Electric

– Måten elektrisitet blir produsert, med blant annet sol og vind lokalt, og forbrukere som vil selge strøm tilbake til nettselskapene, krever høy teknologi på utstyr til eldistribusjon og måling, fortsetter han. Micaelsen har klare mål om å fremme sikker, pålitelig og intelligent eldistribusjon og er hentet inn for å bygge Schneider Electrics posisjon ytterligere innenfor kraftsektoren.

Klare prioriteringer

Micaelsen har over 20 års erfaring med salg, prosjekter og tjenester innen lavspenning i ABB. Prioriteringene er klare:

– Eldistribusjon er hjertet i alle elektriske anlegg. Med intelligente, IoT-baserte løsninger kan Schneider Electric bidra til enda sikrere, mer pålitelig og mer effektiv eldistribusjon. Våre løsninger for mellom- og lavspenning drives av innovasjon på alle nivåer og legger til rette for bedre tilkoblingsmuligheter, drift basert på sanntidsinformasjon fra anlegget og smarte analyser, sier han.

– Med utgangspunkt i dette har jeg tre klare prioriteringer. For det første ønsker jeg å bidra til å gjøre Schneider Electric enda mer synlig på det norske markedet. For det andre vil jeg delta i utviklingen av smarte byer og sikre at Schneider Electric har en fortsatt sentral posisjon i denne omstillingen. Sist, men ikke minst, vil jeg jobbe for at vi fortsetter å ta markedsandeler i alle segmenter, fortsetter han.

Ronny Micaelsen er utdannet elektroingeniør fra høgskolen i Telemark, og har i tillegg økonomi og lederutdanning fra Handelshøyskolen BI. Micaelsen vil ha sin base på Schneider Electrics Porsgrunn-kontor, men være tett knyttet til hovedkontoret i Oslo.