Det nye driftsselskapet Proxima Hydro Tech skal rendyrke drift og vedlikehold av småkraftverk i Norge. Illustrasjonsfoto: Sigurd Aarvig

Energi Teknikk og Captiva Capital har dannet et driftsselskap for småkraft som skal stå for drift og overvåke over 50 småkraftverk over hele landet.

Det nye selskapet heter Proxima Hydro Tech AS og har hovedkontor hos Energi Teknikk i Rosendal i Hardanger. Eivind Tvedt, salgssjef i Energi Teknikk AS, er en av strategene bak satsingen, skriver smakraftforeninga.no.

Daglig leder Knut Olav Tveit i Småkraftforeninga syns etableringen er interessant.

– Lave kraftpriser gir stadig knappere marginer i småkraften. Kostnadsfokuset er høyt, og det er derfor ikke overraskende at det kommer en aktør med vekstambisjoner som ønsker å utnytte stordriftsfordelene som ligger det i å drifte mange verk. Det finnes nok også andre med slike planer, og det blir spennende å følge utviklingen i dette segmentet av markedet, sier Tveit i en kommentar. 

Proxima Hydro Tech AS ble stiftet for å rendyrke drift og vedlikehold av småkraftverk i Norge. Selskapet har overtatt dette forretningsområdet og kundeporteføljen til Energi Teknikk, skriver selskapet på sin hjemmeside.

I tillegg har Proxima inngått avtale om drift av småkraftverkene til Captiva Asset Management AS i Norge.

Energi Teknikk er totalleverandør av utstyr og tjenester for utbygging av småkraftverk. Selskapet leverer blant annet egenproduserte turbiner, tavler og kontrollsystemer.