LOS Energy har kåret Eramet Norway Kvinesdal til Sørlandets smarteste strømbruker i kategori bedrift. Kristiansand kommune er kåret til landsdelens smarteste offentlige strømbruker. Fra venstre på bildet Stine Skagestad fra Eramet Norway Kvinesdal, prisutdeler Harald Steinsholt fra LOS Energy og Hans-Christian Gram fra Kristiansand kommune.

Eramet Norway Kvinesdal er årets vinnere av Sørlandets Energipris i kategori bedrift. Selskapet har spart store beløp på smartere strømbruk.

Kilde: LOS Energy

Sørlandets Energipris hedrer virksomheter som er smarte strømbrukere og pådrivere for innovative klima- og strømsparetiltak. Det er LOS Energy som står bak prisen.

Målbevisst siden 70-tallet
Eramet har vært pionèrer innen energisparing og har siden 70-tallet jobbet målbevisst.

– Gjennom denne sertifiseringen i energiledelse som kom på plass i 2010 ble energiarbeidet vårt satt i system, og vi er stolte over å oppnå kontinuerlige forbedringer på energibruk og energiutnyttelse uten å gjennomføre store investeringsprosjekter, sier Stine Skagestad, teknisk sjef i Eramet Norway Kvinesdal.

Nominert to år på rad
Eramet Norway Kvinesdal (ENK) var tredje bedrift i Norge som ble sertifisert innen Energiledelse i desember 2010.

– Eramet har imponert på alle våre kriterier, og er en fortjent vinner i kategorien bedrift etter å ha vært nominert to år på rad, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

Ikke bare millioner til enkeltprosjekter
Sørlandets Energipris ønsker å inspirere flere til å bruke energi smartere.

– Det er inspirerende å se på erfaringene Eramet har gjort, og det er motiverende å se hvor store summer som spares ved god energiledelse over tid, sier Gaudestad.

– For oss er det en stor anerkjennelse å vinne Sørlandets Energipris. Vi setter veldig pris på at måten vi jobber på blir lagt merke til – og at det ikke bare er de som får millioner til å sette i gang store enkeltprosjekter som trekkes frem, sier Skagestad.