Kenneth Andersen i Otera skal bygge en prosjektorganisasjon for å ta totalentrepriser i regional- og sentralnettet i Norge. (Foto: Otera)

Kenneth Andersen skal lede Oteras satsing på prosjekter i regional- og sentralnettet i Norge.

Kilde: Otera

– Å få lov til å skape noe nytt, med solide eiere i ryggen, er en fantastisk mulighet. Jeg brenner virkelig for dette og er ekstremt motivert for å bygge en suksessrik forretning, sier Andersen.

32-åringen er i et par måneder vært den eneste ansatte i Otera Ratel AS, et nyopprettet norsk selskap underlagt Otera AB i Sverige.

REGIONALNETT OG OPPOVER
– Vi bygger et selskap rundt vår unike kompetanse på høyere spenningsnivåer, fra regionalnett og oppover. Denne kompetansen ønsker vi å dyrke også i Norge, der store høyspentprosjekter står i kø de nærmeste årene, sier Klas-Urban Hilberth, administrerende direktør i Otera AB.

Den norske satsingen består i å bygge en prosjektorganisasjon som satser på totalentrepriser og spesialiserte prosjekter som stasjonsanlegg, regionalnett og sentralnett – alt opp til 420 kilovolt.

– Otera Ratel har allerede stått bak flere slike prosjekter i Norge, men ønsker nå også å ha en lokal tilstedeværelse for å skape en større nærhet mellom selskapet og markedet. Nå etablerer vi den svenske forretningsmodellen, som man i mange år har hatt suksess med, i Norge, sier Andersen.

ELEKTROMONTØR OG LEDER
Kenneth Andersen er utdannet elektromontør og har en bachelor i elkraftteknikk. Han har også en master i ledelse, strategi og forretningsutvikling fra NTNU og fartstid fra Forsvaret. Andersen har jobbet både i og rundt Grenland – han bor i Porsgrunn, samt flere år for ABB i Asia, der han hadde ansvar for automasjon på rigger og skip.

Foreløpig er Andersen og Otera Ratel samlokalisert med Otera Infra i Grenland, men ganske snart flytter virksomheten østover.

– Vi sikter oss inn mot Drammen, sier Andersen.

Drammensregionen er oppgitt som arbeidssted for en kombinert fagansvarlig elektro og prosjektleder, som selskapet nå søker etter (lenke til stillingsannonse).

– Vi bygger et norsk team som støtter seg på ressurser og kompetanse i Sverige. Vi skal ha en spesialisert kjerne bestående av prosjektledere og kanskje også anleggsledere. På sikt skal vi kunne gjøre samme operasjon i Norge som vi i dag gjør i Sverige. Prosjekter som krever høy grad av spesialisering og kompetanse skal prioriteres. Vårt naturlige konkurransefortrinn vil være å utnytte at vi er en liten bedrift, som er svært lettbent og fleksibel og har effektive beslutningsprosesser. Vi skal også bygge videre på en god kultur med omforente spilleregler og innarbeidede, effektive arbeidsmetoder. Sist, men ikke minst, skal vi ha gode styringssystemer som bidrar til å holde bedriftens identitet og suksessfaktorer i fokus, sier Andersen.

STOR INTERESSE
Han synes satsingen allerede er tatt godt i mot i markedet.

– Vi har flere kundemøter satt opp i august. De ulike aktørene i dette markedet ser at det kommer mange og store prosjekter de nærmeste årene, og er derfor veldig interessert i å bli kjent med selskaper som kan bidra med kompetanse og kapasitet, sier Andersen.