For de fleste av oss er ferien over, og en ny, utfordrende arbeidsøkt venter. Egentlig ganske trivelig, når alt kommer til alt. (Illustrasjonsfoto: TrønderEnergi)

Det er rart med det. Det er akkurat som fire ferieuker har feid forbi mellom solglimt og skybrudd. Nå er vi tilbake i hverdagen. Egentlig ganske trivelig, når alt kommer til alt.

Det kiler i magen ved det som venter utover høsten. Noe vet vi. AMS-installasjonene ruller stødig mot ferdigstillelse i 2019. Statnett peiser på med opprustning av gammelt og bygging av nytt sentralnett. Nye utskjelte utenlandskabler, både til England og Tyskland, legger stadig nye mil bak seg på havets bunn.

Men ikke alt er like opplagt. Blir det regjeringsskifte eller ikke etter stortingsvalget i september? Hvilke overraskelser venter når værgudene spiller opp med sitt i oktober/november? Hvor hopper og spretter strømprisen når dagene blir mørke og kalde? Blir det hvit jul i år, med brodder under føttene eller snøslaps til anklene?

Ikke vet jeg. Ingen andre heller, for den saks skyld. Uvissheten er likelig fordelt på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Og takk for det, ville salige Rolv Wesenlund ha sagt. Det at vi står skulder ved skulder i det som måtte komme er kjerneverdien i både storm og stille. Energiteknikk.net ønsker sine lesere en riktig god høst!