Med oppkjøpet av Lenson Elektro styrker Ahlsell sin posisjon i det norske markedet, spesielt innen midlertidige elektriske anlegg. (Foto: Ahlsell)

Ahlsell Norge AS har inngått en avtale om kjøp av selskapet Lenson Elektro AS med en årlig omsetning på omlag 22 MNOK

Kilde: Ahlsell

Lenson Elektro AS leverer produkter innen midlertidige elektriske anlegg som byggestrøm, belysning og klima. Selskapet er lokalisert i Trondheim, har fem ansatte og sitt primærmarked i Midt-Norge, med tilstedeværelse på Sørlandet. Lenson Elektro er privateid og Ahlsell kjøper 100% av aksjene.

Tilegner seg ekspertise

Lenson har bred erfaring innen el-faget med spesialkompetanse mot kundegrupper som entreprenører, byggmestere, industriselskaper og elektroinstallatører.

– Oppkjøpet vil ytterligere styrke tilbudet til våre kunder da vi tilegner oss ekspertise innen midlertidige elektriske anlegg, sier Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge. Han understreker at anskaffelsen tilgjengeliggjør et helt nytt produktkonsept for kundene – enten de foretrekker å handle i butikk, e-handel eller via direkte distribusjon.

Et bredere produktsortiment

Oppkjøpet muliggjør også videre utvidelse for Lenson. 

– Vi ser fram til å bli en del av Ahlsell og dermed kunne tilby våre kunder et enda bredere produktsortiment med levering over hele landet, sier Stein Erik Wang, daglig leder i Lenson Elektro AS.

Selve oppkjøpet forventes å skje i begynnelsen av oktober og ha en marginal positiv påvirkning på Ahlsell sitt resultat.