Bortsett fra grønnfargen og manglende eksospotte ser den batteridrevne Caterpillar-graveren ut som en dieseldrevet, men innvendig har det skjedd store endringer. Foto: Pon Equipment AS

Elektrisk gravemaskin klar for byggeplassen

En 25 tonns elektrisk gravemaskin kommer på markedet i år. Ideen bak den batteridrevne anleggsmaskinen ble sådd på en Zero-konferanse.
Torsdag, 15 februar, 2018 - 09:02

Pon Equipment har utviklet den batteridrevne gravemaskinen, en Cat 323F. Full opplading gir 5–7 timer brukstid.

– Dette er fremtidens maskin for anleggsplasser i de større byene. Visste du for eksempel at i 2016 utgjorde anleggsmaskiner 30 prosent av utslippene i Oslo? skriver selskapet på sin hjemmeside.

Con Equipment forhandler maskiner fra Caterpillar, som har vært med på å utvikle el-graveren. De beskriver Cat 323F som en allround maskin som brukes til graving og planering og lasting på lastebil.

Levering i høst

El-gravemaskinen ser ut som en vanlig Cat323F, bortsett fra at den har grønne dekaler, er uten luftfilter og har ingen eksospotte. De store endringene er usynlige fra utsiden: Motor, utstyr og loddet er fjernet og erstattet med elmotor, motorcontrollere og batterier.

Den er utstyrt med en lader for 400 volt tilkopling, som er vanlig i strømskap på anleggsplasser. En time lading gir én time brukstid. Batteriene kan også hurtiglades med 400/1000 V nettilkopling, og da vil full opplading ta 1–2 timer.

Veidekke har kjøpt den første el-graveren, som de etter planen skal få til høsten. Con Equipment og Caterpillar ønsker nå å lage et system for å bygge om dieseldrevne anleggsmaskiner til batteridrevne.

Nye anbudskrav

– Her ser vi norsk innovasjon og utvikling som tar fram en ny løsning i verdenssammenheng. Dette er ikke en pilot eller forskningsprosjekt med uvisse markedsmuligheter, men produktutvikling fra en markedsaktør som ser en kommersiell mulighet i å være tidlig ute, uttaler rådgiver Torfinn Belbo i miljøorganisasjonen Zero.

Han peker på at nye anbudskrav har skapt et marked for fossilfrie og utslippsfrie løsninger. Oslo kommune har gått foran i å stille krav om fossilfrie byggeplasser.

Prisen skal ned

De første batteridrevne gravemaskinene blir dyrere enn de dieseldrevne, men beregninger viser at det om ikke lenge er realistisk å utvikle løsninger som er lønnsomme. Pon oppgir at de har betalt 600 euro/kWh batteri.

Zero skriver:

– Vi utfordrer andre entreprenører som AF gruppen og NCC til å også være offensive og etterspørre utslippsfrie anleggsmaskiner. Samtidig vil vi utfordre offentlige aktører som Statens vegvesen, Nye Veier, Bane NOR og kommunale, fylkeskommunale og andre offentlige byggherrer til å stille krav i sine byggeanbud som fremmer utslippsfrie løsninger framfor fossile.

På forsiden nå

Venter på skatte-avklaring.
Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har utredet utjevning av nettleie.
Av hele Statnetts 132 kV-nett i Møre og Romsdal.
Ved å bytte til større aggregater i Usta kraftverk i Hallingdal, kan E-CO produsere mer kraft når prisene er høyest og hindre flomtap om våren. Nå er snart halve jobben gjort.
Men havvind er enda dyrere, Ifølge energiministeren.
Hege Brende slutter som leder av HydroCen og Norsk vannkraftsenter, for å bli en del av ledelsen i Norges geologiske undersøkelse (NGU).
Statnett vil sprenge kabeltunnel mellom Sogn og Ulven med påhugg rett bak en barnehage. Oslo kommune er bekymret for barna og hovedvannledningen. Barnehagen mener Statnett bør bruke tunnelboremaskin og slippe inngrepet.
Svein Erik Svarte er ansatt som daglig leder.
SVs Lars Haltbrekken foreslår verneplan for vindkraft etter mønster fra vannkraften. Norwea støtter ikke tanken.
Møre og Romsdal forlenger avtalen med Tafjord.
Statnett reduserer klimaavtrykket i Rogalands første fossilfrie anleggsplass.
Proffe, kapitalsterke vindkraftaktører som sitter på avstand kan miste av syne at de går inn i virkeligheten og nærmiljøet til folk, advarer NVE-sjefen.
Statnett har, sammen med de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden, oppdatert veikartet for hvordan den nye nordiske modellen for balansering av kraftsystemet skal innføres.
Gjennom forskningsprosjektet iFleks skal Statnett finne ut hvordan variasjoner i strømprisen påvirker forbrukerne.
I 2024 kan flytende hydrogen til store ferger og hurtigbåter bli en viktig del av BKKs satsing på elektrifisering.
Distriktsenergi ber om at NVE og reguleringsmyndigheten for energi (RME) dropper tvangsmulktene, og lar de som allerede har betalt, få tilbake pengene.
Kommer fra stillingen som finansdirektør i Orkla ASA.
Fjordkraft Holding ASA fikk et underliggende driftsresultat på 63 millioner kroner i tredje kvartal 2019. Det er en økning på åtte prosent sammenliknet med samme periode i fjor.
Sammen med sin nye partner geo introduserer Istad Kraft ny teknologi for å kontrollere oppvarming og varmtvann.
Mørenett har etablert landets kraftigste infrastruktur for elferge-lading. Gjennom en sjøkabel får begge sider av fjorden kraft fra samme trafo i Hareid.
Det er ikke nok å bygge mer fornybar energi for å lege om kraftsystemet, ettermontering av CO2-fangstutstyr og riving av kullkraftverk vil også bli nødvendig, ifølge IEA.
NVE vurderer om forbrukere skal få knytte seg til nettet med avtale om begrensninger i uttaket. Statnett er positiv, OED bestemmer.